a) CLIMATUL
Efectele biologice si terapeutice ale climatului sunt tonico-stimulative, iar prin anumiti factori, specifici zonei, si sedative. Efectele biologice se datoresc scaderii presiunii atmosferice, cresterii intensitatii radiatiilor solare, temperaturilor moderate, a aero-ionizarii negative, existentei ozonului. Asezarea geografica a statiunii confera un climat favorabil si in cazul nevrozelor.
b) APELE MINERALE
Cunoscute sub denumirea de „ Hebe ”, cele noua izvoare de apa minerala sunt caracterizate ca o apa carbogazoasa, bicarbonatata, clorurata, sodica, calcica, magneziana, slab bromurata si iodata, slab feruginoasa, cu un PH de 6-7, cu un continut de dioxid de carbon de1-1,9 g/l si o mineralizare totala de 8-10 g.
c) EMANATIILE DE DIOXID DE CARBON
Efectul acestora (mofetele) consta intr-o sudatie accentuata, insotita de eliminarea unor produse biologice-pierderea de cloruri, avand drept consecinta scaderea aciditatii gastrice si concomitent cresterea eliminarii de acid uric. Actiunea vasodilatatoare a dioxidului de carbon asupra tegumentelor vizeaza sistemul cardio-vascular si tensiunea arteriala cu scaderea valorii acesteia dupa efectuarea procedurilor.
Factorii naturali de cura sunt reprezentati, printr-o fericita asociere, de izvoarele minerale si climatul de crutare, intr-un cadru natural deosebit de pitoresc. Aceasta imbinare de factori curativi naturali de mare eficienta a determinat dezvoltarea ampla in statiune a doua profiluri balneare: digestiv si asociat.